Izjava IQNet vezana uz situaciju sa COVID-19

  Povjerenje gradimo zajedno, posebno u izazovnim vremenima

  Bern, 06 April 2021 – U cijelom svijetu i to već drugu godinu, pandemija COVID-19 predstavlja značajan izazov vladama, poslovima i ljudima. Rad od kuće, ograničenja putovanja, zaustavljanje poslovanja i otpuštanja i dalje izazivaju znatni stres u našem svakodnevnom životu i radu.

  Usprkos ovim nepovoljnim okolnostima, obitelji i organizacije dokazale su da su otporne i već smo promijenili tijek u kojem se borimo, a ne samo branimo. 

  Naravno, zdravlje i sigurnost naših ljudi i naših klijenata je i dalje glavni prioritet, ali mi u IQNET-u, svi Partneri, želimo vas, naše klijente, kao i ostale zainteresirane strane uputiti da smo uložili sav trud da osiguramo da je povjerenje održano, integritet usluga osiguran, a industrija za ocjenu sukladnosti spremna je odgovoriti na postojeće (i buduće) potrebe, prijetnje i prilike.

  Ovi ciljevi, koji se nalaze u „New Normal Roadmap“ dostižu se kroz:
   

  • Suradnju sa međunarodnim organizacijama (npr. ISO, IAF, GFSI, EOQ, INetQI, između ostalih), kako bi se kroz diskusiju i dogovor o primjeni najbolje prakse, došlo do napretka (ili čak i promjeni) postojećih procedura i kriterija.
  • Uključivanje (kroz naše Partnere) sa lokalnim vlastima, regulatorima, akreditacijskim tijelima i ostalim zainteresiranim stranama kako bi se postigla implementacija usklađenih, efikasnih i uspješnih mjera.
  • Revizija radnih postupaka, s naglaskom na povećanje korištenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija, u isto vrijeme zadržavajući vjerodostojnost procesa provjere sukladnosti.
    
  • Prikupljanje i dijeljenje informacija i podataka, kroz naše Partnere, kao i direktno na tržištu kako bi se osiguralo pravovremena svjesnost i brzo reagiranje u ovom brzo mijenjajućem kontekstu.

  Tijekom ovih izazovnih vremena, napori IQNET usmjereni su na očuvanje zdravlja i sigurnosti svih uključenih te na održavanje kredibiliteta i integriteta usluga certificiranja, osiguravajući povjerenje na tržištu i povjerenje kada je to najpotrebnije.

  IQNET gleda u budućnost s optimizmom, ambicijom i samopouzdanjem. Naša odlučnost pojačana je kompetentnošću i predanošću članova IQNET-a, u korist ljudi, organizacija i planete.